Књижевни клуб „Бранко Миљковић“ – дружење са песницима

Књижевни клуб “Бранко Миљковић” из Књажевца,  14. 12. 2011.године угостио је у својим просторијама  ученике I/2  ОШ „Димитрије Тодоровић Каплар“. Песници: Небојша Ђорђевић, Бане Стојановић, Ирена Тошић, Драган Драгићевић, Душан Живић и Петар Геров су на својствен начин говорили своје стихове и стихове познатог песника – Јована Јовановића Змаја.

Првачићи су били одушевљени пријемом па су и они  на крају рецитовали.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Књижевни клуб “Бранко Миљковић” из Књажевца носи име по једном од најпознатијих српских песника друге половине двадесетог века.

Основан је новембра 1970. године на иницијативу Општинске заједнице културе, а “радио” при Матичној библиотеци “Његош”. Имао је у то време око двадесетак чланова, у песничкој и рецитаторској секцији, а председник је био Радомир Виденовић – Равид.

Књижевни клуб Бранко Миљковић сарађује са осталим књижевним клубовима у земљи и иностранству. Удружењем књижевника Србије, друштвеним, спортским и друштвено политичким и невладиним организацијама. Добитник је Мајске награде града Књажевца.

Интернет адреса Књижевног клуба је:  http://www.kul-tim.net/?page_id=2402

Цитат из Миљкововићевог интервјуа објављеног у нишким Народним новинама 1960

„Човек загледан у свет има пред собом две алтернативе: да осети своју ништавност или да се диви. Дивљење нас изједначује са оним чиме се дивимо. Поезију сам почео да пишем из страха…“

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s