Сусрет родитеља, наставника и ученика – радионица

Задатак Грађанског васпитања је подстицање групног рада, договарање и сарадње са вршњацима и одраслима, активно учествовање родитеља у процесу васпитања.

Дана, 4.9.2012.године у ОШ „Д.Т.Каплар“, одржана је радионица под називом: „Сусрет родитеља, наставника и учаника“ на којој су деца заједно са родитељима размењивала своје утиске, очекивања и потребе у вези са поласком у други разред.

„На часовима Грађанског васпитања учење биће пријатно искуство, одвијаће се кроз игру, бавиће се важним стварима, деца ће добити сазнања о себи и другима, о дечјим правима…“ , дала је уводну реч учитељица.

Неки закљуци са часа:

Питање: – Шта ви сами можете да урадите да вам ове године у школи буде лепше?

УЧЕНИЦИ

РОДИТЕЉИ

УЧИТЕЉИЦА

Да се слажемо, дружимо,будемо паметни, добри, слушамо учитељицу, боље учимо Да охрабримо, помогнемо, саслушамо, дамо подршку, савет, учествујемо у активностима у школи, дамо динар за потребе школе (потребна клима). Настава ће бити интересантна и занимљива са употребом различитих наставних средстава, облика и метода рада; ученици ће бити активни учесници у настави, мотивисаћу ученике кроз похвале и редовног истицања добрих и „лоших“ примера, радити на јачању међусобног поверења, дружити се са ученицима што више на ваннаставним активностима и постаћи их на тимски рад да кроз рад искажу своје способности и исте реализујемо на различитим конкурсима
Питање: – Шта очекујем да родитељи ураде да би деци у школи било лепше?

УЧЕНИЦИ

РОДИТЕЉИ

УЧИТЕЉИЦА

Очекујемо да нам понекад помогну када не стигнемо све да урадимо, да имају поверења у нас, посвете пажњу, љубав, осмех на лицу и да увек буду ту кад нам затребају. Да примењују научена правила понашања, друже се међусобно у школи и ван ње, да не праве разлике између себе, слушају, играју се, мало више да уче, слушају учитељицу, родитеље, помажу. Да више времена проводе са децом; више да разговарају са децом о школи; да буду увек спремни да деци дају одговоре на нејасна питања; мотивишу децу.

Питање:

-Шта очекујете да учитељица уради да би деци било лепше у школи?  – Шта очекујем да деца ураде да им у школи буде лепше?
УЧЕНИЦИ РОДИТЕЉИ УЧИТЕЉИЦА
Да што више ученика учествује када има конкурса, да буде насмејана као до сада, да нас учи и воли и да нам помогне да будемо бољи у будућности. Да настави истим темпом као до сада пошто су деца задовољна, да их разуме, пронађе њихове слабости и врлине и изнесе све то на најбољи начин, да буде иста као прошле школске године и да се наша сарадња настави. Да дају максимум у раду, међусобно се уважавају, да што више комуницирају и поштују договор.

Део атмосфере на часу:

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Хвала родитељима на сарадњи!

Advertisements

Једно мишљење на „Сусрет родитеља, наставника и ученика – радионица

  1. Повратни пинг: Сусрет родитеља, наставника и ученика – радионица | jmbelic

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s