Пешачка тура, Јевик – Бараница

Планинарско друштво “Бабин зуб“ je у суботу –  21.септембра 2013. године извело ЕКО акцију у оквиру обележавања Међународног дана чистих планина под називом “Уредимо наша излетишта Јевик и Бараницу “. Очишћен је Јевик и Бараница од чврстог отпада. Поправљена маркација на стази здравља Јевик, укопане дрвене полубалванске клупе на Јевику које је “неко“ извадио. Трасирана је пешачка стаза од Јевика до Баранице и том новотрасираном стазом су први прошли учесници ЕКО акције Уредимо наша излетишта Јевик и Бараницу. У акцији су учествовали чланови планинарског друштва Бабин зуб, чланови покрета горана из Књажевца и треће два разреди из ОШ Дубрава, Вук Караџић и Димитрије Тодоровић Каплар са својим учитељицама.
Клинци планинци су имали прилику да поред чишћња излетишта Јевик и Бараница прошетају стазом здравља, учествују у трасирању дела пешачке стазе Јевик – Бараница. Показали су велико интересовање за активности у природи и жељу за дружењем. Резилтат рада је био пун контејнер смећа на Бараници и делимично пун контејнер на Јевику. По завршетку планираних активности клинци планинци, задовољни и уморни добили су заслужено освежење и организовано су враћени у Књажевац аутобусом.
Хвала ЈКП Стандард што је  поставио празне контејнере на Јевику и Бараници да пуне џакове смећа не носимо далеко. Клинци планинци су  поручили “није нам тешко да чистимо и одржавамо нешто што знамо да је за нас и да је лепо“.

На растанку  договорили смо ново дружење у октобру . Обилазак Стогазовца и упознавање са природним феноменом – клисуром у близини Књажевца. Биће нам лепо и феноменално јер ћемо неговати здраве стилове живота.

Пешачка тура, Јевик – Бараница    1186695_553521048048359_871052350_n

Једно мишљење на „Пешачка тура, Јевик – Бараница

  1. Повратни пинг: Пешачка тура, Јевик – Бараница | jmbelic

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s